dimarts, 11 de març del 2008

Himeji-jô

Aquest castell és el castell de Himeji, que està a prop de Kobe.



Es va començar a construir com a un fort, l`any 1333. Però, cap el 1581, Hideyoshi Toyotomi va decidir que havia de ser un castell de tres plantes, degut al fet que el país es trobava en un estat permanent de conflictes.


L`any 1601, un gendre del shogun Ieyasu Tokugawa va començar a reconstruir el castell de cinc plantes i tres torres petites al voltant, ja que Himeji era una zona de defensa estratègica per al govern Tokugawa. Això va trigar vuit anys i, afortunadament, el castell de Himeji mai no ha estat devastat en cap guerra, ni tan sols en la Segona Guerra Mundial, per la qual cosa s`ha mantingut en la seva estructura original durant prop de 400 anys. L`any 1993, el castell de Himeji va ser reconegut per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat, degut a l`estructura de fusta, única, i al fet que està molt ben conservat.




Com a detalls, us volia comentar que a les puntes de les teulades hi ha unes figures amb forma de peix que, pel que sembla, serveixen per a protegir el castell de possibles incendis.




S`hi pot entrar, a dins, i anar pujant fins a la planta de dalt de tot, tot i que cal anar amb compte de no tocar amb el cap al sostre ^^``

Sembla, i de fet ha estat en més d`una ocasió, l`escenari de batalles i de pel·lícules de samurais ^^

Ah, i val molt la pena entrar a uns jardins que hi ha al costat, són força nous , tot i que era febrer, eren molt bonics.






Prometo actualitzar més sovint... a veure si comenteu!! ^^


Laura

4 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agrada el castell, es una passada a lloc, (si amb toca la loteria algun dia el compro ^_^) xD
Bufff.... l'historia l'has apres a la uni o et va agradar molt i te las memoritzat tota?
El peix allà el Japó es un simbol força especial no? (ja se que mengen peix cru), pero per ho d'aquests castell i que havia vist peixos amb la boca oberta mes de una vegada.

Estic una mica adormida, així que parare d'escriure per no emplenar-te el blog de tonteries sense sentit ^^

Petontets reina!!!!!!!!
Alba^^

Anònim ha dit...

Et van deixar fer fotos per dintre?
Deu ser preciós
Evidentment deu estar en un lloc alt, dalt d'alguna muntanya per així poder fer de torre de vigilància, no?
El tema dels peixos sembla que és universal ja que aquí a Girona crec que també n'hi ahn en alguns edificis antics, encara que pot ser tinguin significats diferents.
Anima't a il·lustrar-nos, segur que tots t'ho agraim, encara que no ho notis.
Lomos

The Great Smurf ha dit...

Ep, Laura, per fi actualitzes!!!
Aquests peixos es diuen "shachihoko" i es creu que atreuen la pluja i l'aigua, amb el que evitarien els incendis. Em sembla que son dofins o alguna mena de balena, pero no n'estic segur. Els txulos son els daurats, tot i que almenys els d'aquest castell no reproduccions, com sol passar.
Aquest castell es l'unic que jo he visitat fins ara que es 'real', entenent real en el nostre sentit, es a dir, original. La resta, com els d'Osaka, son fakes, pero a ells tan els fa.
Us recomano que vegeu la pel.li del James Bond (Sean Connery) 'You only live twice'. Es una trabucada de cuidado, pero molt divertida. Entre d'altres coses, apareix el personatge en el que es van inspirar per fer el Dr. Evil de l'Austin Powers. Tambe podeu veure aquest castell, just despres de ser restaurat, fent d'una suposada escola de ninjas del servei secret japones. Lo millor, per mi, es veure el Sean Connery parlant en japones (l'heu de veure en v.o. i sentir l'accent escoces bestial que ell te) i fent-se passar per japones (1.90 de japones). Riureu molt! hahahaha!!!
Per cert, el castell es visita descalc,!!! i a dins, com a la majoria de suposats monuments i museus japonesos no hi ha absolutament res.
Si voleu visitar el veritable lloc dels ninja heu d'anar a Iga-Ueno. El castell es reconstruit, pero el millor es la casa dels ninjas, on unes dones (si, senyores grans) vestides de rosa us faran una demo in-situ de com actuaven els ninjas. Xalareu molt!
Salut!

gran.barrufet at yahoo.com

The Great Smurf ha dit...

per cert, el castell no esta en cap muntanya. no he vist mai cap castell japones en cap muntanya. de fet, els japonesos no construeixen gaire a les muntanyes, nomes a les planes. el que passa es que tots els castells estan sobre una mena de turo artificial, com una muralla tronco piramidal amb arestes corbades (tots). La resta es fang, fusta i paper.
Hauries d'haver-lo visitat durant el sakura, perque esta ple de cirerers i es molt maco.
Salut!