dissabte, 10 de novembre del 2007

Hi Matsuri (Kurama Matsuri)

Moltes gracies pels comentaris! :)

Laltre dia em vaig oblidar dexplicar que, com que als japonesos els agrada molt aixo de classificar-ho tot, han seleccionat els tres festivals mes importants de Kioto i els anomenen els 三大祭 (さんだいまつり). El dia 22 doctubre celebren el Hi Matsuri, el dia 15 de maig es lAoi Matsuri i a mitjans de juliol hi ha el Gion Matsuri.

Semblava que tots els turistes que solen passejar pels carrers de Kioto, que no son pocs, shaguessin informat be del tema, perque a lestacio de tren per anar-hi hi havien posat cordons per fer que la cua fos com les dels parcs datraccions, que va fent esses per a evitar aglomeracions.

Un cop vam ser a Kurama, ens vam adonar que els carrerons de la vila son mes aviat estrets tenint en compte la massificacio de gent que hi havia anat per a veure el festival...


Fins i tot, amb lAnna, una de les meves companyes de Barcelona, ens vam emocionar quan vam sentir algu que parlava en catala!

El festival en si consisteix en una mena de processo, en la qual moltes persones, la majoria homes amb MOLT POCA roba, porten antorxes petites, daltres van tocant tambors, i daltres en transporten de gegants, enceses, fins a una mena de base vertical feta de branques.



Pel que vaig saber mes tard, venen del Yuki Jinja; les antorxes son de palla, canya i branques de pi, i les han de portar entre dos o tres homes. Fan uns 3 metres i pesen uns 80 kg.

Sembla una mica perillos per les guspires del foc, es curios perque normalment, si ho comparem amb els correfocs de Catalunya (encara que ja se que es ben diferent), la gent que hi va sol cobrir-se la pell amb roba per a evitar accidents i, en canvi, aquests homes anaven mig despullats; pel que sembla, solen anar vestits com els guerrers anaven antigament.

Un cop les antorxes son a la base vertical, van cremant mentre ells entonen un cant.



En aquesta foto es veu com aguanten les antorxes perque no es tombin.
Realment em va fer la sensacio que no sallunyava duna mena de festa medieval pagana per a invocar bones collites o foragitar els mals esperits, pero es tracta duna celebracio per a rebre el deu de Kurama.

font de consulta addicional:



dimecres, 7 de novembre del 2007

Jidai Matsuri

Cada any, a Kyoto, el dia 22 doctubre se celebra el Jidai Matsuri, que consisteix en una mena de processo molt llarga on hi desfilen persones vestides de les diverses epoques del Japo.


Surten del Palau Imperial i arriben fins el temple Heian.


Va ser molt curios, llastima que no van tallar el transit i les persones que desfilaven estaven una bona estona aturades abans que no poguessin seguir endavant.









Com veieu, aquesta es la primera entrada del blog que tot just estic començant.

Ja se que fa molt que soc a Kioto, pero val mes tard que mai, no? ;)


No cal que us digui que qualsevol suggeriment, informacio o comentari seran molt benvinguts!