dimarts, 11 de març del 2008

Himeji-jô

Aquest castell és el castell de Himeji, que està a prop de Kobe.



Es va començar a construir com a un fort, l`any 1333. Però, cap el 1581, Hideyoshi Toyotomi va decidir que havia de ser un castell de tres plantes, degut al fet que el país es trobava en un estat permanent de conflictes.


L`any 1601, un gendre del shogun Ieyasu Tokugawa va començar a reconstruir el castell de cinc plantes i tres torres petites al voltant, ja que Himeji era una zona de defensa estratègica per al govern Tokugawa. Això va trigar vuit anys i, afortunadament, el castell de Himeji mai no ha estat devastat en cap guerra, ni tan sols en la Segona Guerra Mundial, per la qual cosa s`ha mantingut en la seva estructura original durant prop de 400 anys. L`any 1993, el castell de Himeji va ser reconegut per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat, degut a l`estructura de fusta, única, i al fet que està molt ben conservat.




Com a detalls, us volia comentar que a les puntes de les teulades hi ha unes figures amb forma de peix que, pel que sembla, serveixen per a protegir el castell de possibles incendis.




S`hi pot entrar, a dins, i anar pujant fins a la planta de dalt de tot, tot i que cal anar amb compte de no tocar amb el cap al sostre ^^``

Sembla, i de fet ha estat en més d`una ocasió, l`escenari de batalles i de pel·lícules de samurais ^^

Ah, i val molt la pena entrar a uns jardins que hi ha al costat, són força nous , tot i que era febrer, eren molt bonics.






Prometo actualitzar més sovint... a veure si comenteu!! ^^


Laura