dimarts, 18 de desembre del 2007

Nara

Hola!


Gràcies de nou pels comentaris, sempre fa il·lusió veure que algú llegeix el bloc :)


Les fotos d`avui són de Nara, on vam anar fa un parell de setmanes.

Tot i que no és lluny de Kioto, ens vam fer un embolic per anar-hi perquè, enlloc de fer-ho de manera simple, com a Espanya, que tenim la renfe (malauradament) i això és tot, aquí hi ha 3 companyies ferroviàries, a part del shinkansen (tren bala).

I cada una té unes línies concretes, de manera que si vols anar a un lloc has de mirar exactament en quina companyia anar-hi, etc.


Cal dir que Nara és una ciutat històricament important perquè va ser capital del Japó durant l`època Nara, de l`any 710 al 794, per la qual cosa també hi ha alguns dels temples més importants del Japó, construïts en aquella època, com ara el Todaiji.


Nosaltres primer de tot vam veure el Parc de Nara, un parc molt gran que inclou alguns dels temples i que és ple de cérvols en llibertat, en algun lloc vaig llegir que n`hi ha més de mil i que és perquè són considerats missatgers dels déus.

Els cérvols, com és natural, no viuen escampats pel parc, sinó enganxats al costat de les paradetes de galetes per a cérvols. De manera que, quan a un visitant se li acudeix comprar-ne un paquet, és envoltat de cérvols que li treuen les galetes de les mans, literalment, i li mosseguen la roba i tot.

Evidentment, NO se`m va acudir de comprar-ne.

Veieu que aquesta dona japonesa té galetes per a cérvol a les mans? ;)

Però, anant amb compte, es deixen tocar perquè són molt mansos, estan acostumats a la gent.


Tot i que, per si de cas, hi ha cartells arreu que et diuen que no t`acostis massa als cérvols (quina cara d’estressat que fa, el gran, oi?).

I que vigilem perquè, encara que tinguin les banyes serrades, són perillosos igualment.

Després vam visitar el complex del temple Kasuga.



Finalment, vam visitar el Todaiji, amb l`estàtua del Gran Buda dins. Com que el budisme és un tema apassionant, ja dedicaré el bloc a aquest tema més endavant.




Aquesta última foto, crec que això és una tapa de claveguera, en què es demana als ciutadans que no tirin puntes de cigarreta al terra.


I això és tot per avui :)

Amb la fred que fa, cuideu-vos dels refredats!

Que tingueu un bon nadal!